Actueel

De buurtbewoners zijn duidelijk niet tevreden met de geplande kippenstal.

De stad Herentals heeft de bouw van een bio-kippenstal van 14.000 kippen in de wijk Hulzen/Watervoort goedgekeurd. Dit ondanks meer dan 500 bezwaren tegen de mileu- en de bouwvergunning. Hiermee verbreekt schepen van Landbouw en Plattelandsontwikkeling Mien Van Olmen (CD&V) haar belofte om duidelijk te communiceren met de misnoegde buurtbewoners en alle elementen te onderzoeken...

Groen-gemeenteraadslid Lieve Snauwaert heeft samen met enkele buurtbewoners beroep aangetekend tegen een nieuwe milieuvergunning voor schietstand Tir der Kempen in Noorderwijk. Volgens de nieuwe milieuvergunning zou de schietstand veel meer dan nu al het geval is, gebruikt worden, met alle extra geluidsoverlast voor de buren die daarbij komt kijken. Maar op de gemeenteraad van begin...

Groen-gemeenteraadslid Lieve Snauwaert heeft op de gemeenteraad van juni een duidelijk signaal gegeven aan het stadsbestuur: Pas op met jullie plannen voor een nieuwe verkaveling. Het is een overstromingsgevoelig terrein, een groene buffer is er beter op z’n plek.

In 2006 kocht de stad het stuk grond aan tussen de Nete en de wijk rond de Koulaak, waar vroeger het...

Zaterdag 11 juni trokken we met een vijftal Groen-mandatarissen de straat op om te luisteren naar wat er leeft bij de Herentalsenaar. In de straten Koulaak en Drijvelden hoorden we enkele zaken geregeld terugkomen: Sluipverkeer naast de Ring, moeilijk fietsen in de binnenstad en geen naleving van zowat alle zones 30.

Maar in de wijk rond de Koulaak waren natuurlijk...

Op zaterdag 11 juni zijn we uitgenodigd in Vorselaar voor de familiedag van Groen Kempen. Op camping ‘De Zeven Geitjes’ staan leuke activiteiten op de agenda, ’s avonds gevolgd door een lekkere barbecue. Meer info via de link hieronder.

 

https://www.facebook.com/events/738499576291952/

Met een getuigenis van Tobias Daneels (foto, GVA 6 mei) onder de arm trok Lieve Snauwaert aan de alarmbel op de gemeenteraad van mei. Vooral ’s avonds in de weekends is de Grote Markt geregeld een racecircuit. De zone 30 waar het stadsbestuur trots op is, werkt niet.

51 procent. Zoveel autobestuurders respecteerden de snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur...

Op vraag van ons gemeenteraadslid Lieve Snauwaert heeft het stadsbestuur beloofd het charter ‘Sterk Fietsbeleid’ te ondertekenen. Sterker nog, Lieve kreeg van de hele gemeenteraad een applaus voor haar tussenkomst. Zelden gezien, maar vooral een sterk signaal van zowel oppositie als meerderheid dat onze fietsers beter verdienen.

Fietsverkeer en fietsbeleid zijn voor...

Onze maandelijkse vergadering en we starten met AUTODELEN - Martijn Van Groningen

​Om 20 u in Vinterra - Bovenrij 53​Iedereen is welkom op onze Nieuwjaarsreceptie in de Lakenhal Grote Markt: zondag 17/01/2016

11 u 30 Welkomstwoord door onze voorzitter Tom Van der Straeten 

en voorstelling van de genomineerden voor de Groene Sjaal

​12 u : Imade Annouri, Vlaams Parlementslid  aan het woord,

...

Pagina's